Är du nybörjare, van stickare, periodstickare, har stora lager påbörjade alster, älskar att köpa garn, göra egna mönster, tänker på hållbarhet, vill ha tips och råd, vill inspireras eller bara vara med i gänget och njuta av sällskapet och god mat i trivsam miljö, då är den här helgen något för dig.

Kom och sticka/virka i lugn och vilsam fjällmiljö
Njut av AfterSki-tea och tillbringa eftermiddagar och kvällar tillsammans. Utan krav på stora aktiviteter har du möjlighet att uppleva stillhet och tystnad. Res själv, eller med goda vänner. Aktiviteten arrangeras av STF Fjällhornet Resort i samarbete med Ljungdalens Hemslöjd och Café.

Program
Fredag 2 februari: Du ankommer på egen hand kl.16:30 till Ljungdalens Hemslöjd och Café. Där äter vi en värmande soppa med tillbehör och får en introduktion till helgen. Hemslöjden visar mönster och garner till de historiska vantarna som de tagit fram beskrivningar till. Om du inte har eget handarbete eller stickmaterial med dig så låt dig inspireras av vackra garner och mönster och köp något som du känner att du vill arbeta med.

Därefter fortsätter vi upp till STF Fjällhornet Resort (ca 6 km) med bilar. Från Fjällhornets parkering blir du och din packning skjutsad med Helagsexpressen de sista 500 meterna fram till anläggningen. Vill du hellre gå är det en lätt promenad längs skoterspåret.

Efter att de som ska bo kvar har installerats i sina stugor, samlas vi i Fjällhornets storstuga. Ni hälsas väkommen av stugvärden och Bibbi Brändström (stickintsruktör), som berättar om stickning och om sin passion till handarbete. Vi påbörjar våra alster. Under kvällen serveras en god Härjdalsmacka.

Lördag 3 februari: Du som bor på anläggningen ordnar frukost vid den tid som passar dig. Välj vad du vill ha, kylskåpet är laddat. Vill du göra en lunchmacka går det bra. Efter frukost har vi egen tid fram till klockan 14:00. Använd den tiden till en tur med Helagsexpressen till fjälls (info och bokning sker separat vid ankomst). Kanske tar du en skidtur på egen hand, stickar på dina alster, sitter en stund vid den öppna elden i grillkåtan, tar en lång skön bastu eller gör absolut ingenting.

Klockan 14:00 samlas vi i storstugan till en trevlig AfterSki-tea. Därefter jobbar vi med våra alster med hjälp av kunniga och inspirerande instruktörer. En god lokal tvårätters-middag serveras klockan 18:00. Därefter stickar och umgås vi utöver kvällen.

Söndag 4 februari: Frukost som på lördagen. Vi stickar under förmiddagen. Kaffe serveras vid 11-tiden. Därefter packar vi och åker till Hemslöjden för sopplunch och kaffe. Där gör vi en sammanfattning av helgen och avslutar. Hemslöjden är öppen för att du ska kunna se dig om och göra kompletterande inköp.

För dig som behöver invänta buss för hemtransport kommer Hemslöjden vara öppen så att du kan sitta kvar och det kommer även att finnas möjlihget att köpa en ”Ljungdals-klening” (matig macka) under eftermiddagen.

Boende
Du delar stuga med andra, men har eget sovrum. Två personer/stuga utom i stuga som har fyra rum. Sänglinne och handdukar samt slutstädning ingår. Inga husdjur är tillåtna.

Resa
Resan ordnar du själv. Åker du inte bil föreslår vi tåg eller flyg till Östersund och därifrån buss. Bussen går på fredagar från Östersund kl. 13:00 (byte i Svenstavik) och är i Ljungdalen kl. 16:00. Från Ljungdalen går bussen kl. 17:00 på söndag och är i Östersund (byte i Åsarna) kl. 20:05. Det finns även förbindelser via Funäsdalen med Härjedalingen och Länstrafiken.

Bokning

 • Bokning och information Ljungdalens Hemslöjd & Café 070-362 02 50 [email protected]
 • Eventuella allergier meddelas vid bokning.
 • Information om boende kontakta Eva Åslund, Fjällhornet Resort 070-668 32 82 eller [email protected]
 • Sista anmälan: 19 januari 2024.

Betalning

 • Pris per person inklusive boende och frukost: 3 850 kr.
 • Pris per person utan boende och frukost: 1 850 kr.
 • Betalning görs senast sju dagar efter bekräftad bokning.
 • Swish: 123 336 47 42.
 • Plusgiro: 431 39 83-1.

Vid eventuella förhinder

 • Avbokning senast den 25 januari 2024: 50 procent av det totala beloppet återbetalas.
 • Avbokning efter den 25 januari 2024: Ingen återbetalning.