STF Fjällhornet Resort

Praktisk information om STF Fjällhornet Resort

Vilken årstid man än väljer att komma hit till oss så spenderas den mesta tiden ute i naturen. En del tycker att hösten är vackrast med alla vackra färger, medan andra njuter mest av att gå på tur på vintern i oexploaterad fjällnatur. Bli inte förvånad om du möter renar, fjällripor eller räv, här finns gott om vilda djur och fantastiska naturupplevelser.

Våra stugor

Våra stugor är belägna mitt i den orörda och vackra vildmarken. Vi erbjuder tre olika stugtyper med självhushåll, alla med fullt utrustade kök, braskamin och sällskapsytor. Stugtyp A är fyrabäddsstugor med två sovrum med våningssängar och toalett. Stugtyp B är fyrbäddsstugor med två sovrum med våningssängar och toalett med dusch. Stugtyp C är en åttabäddsstuga. 3 sovrum har våningssängar och 1 sovrum har dubbelsäng (2 enkelsängar som står tillsammans). I stugan finns toalett, dusch och tvättmaskin.

Läs mer om våra stugor

Husdjur

Vill du ta med din fyrbenta vän på äventyr? Hos oss är husdjur välkomna utan kostnad. Stugorna Harren, Rödingen, Öringen och Vargen är bokningsbara för er.

Praktisk info inför din ankomst

Våra stugor är fullt utrustade men sänglinne och handdukar tas med av gästen. I stugorna finns disk- och skurmedel, disktrasa och torkhandduk, Hushållspapper och toalettpapper finns för er start i stugan, men fylls på av gästen själv under vistelsen.

Storstugan

Storstugan är tillgänglig för alla gäster. Här finns ett fullt utrustat kök och en stor samlingslokal med härlig öppen spis. Här finns även två toaletter. I storstugan finns informationsmaterial, böcker och olika sällskapsspel att låna.  

Hjärtstartare, larmtelefon och första förband finns mellan kök och kontor i storstugan. Personalen har genomgått en utbildning i HLR och Hjärtstartare hösten 2021.

Dusch och bastuavdelning

Till vår dusch och bastuavdelning har alla våra gäster fri tillgång till, när man vill under dygnet.  Här finns en dam- och herrbastu samt duschar. En gemensam altan finns där gästerna kan slå sig ner. Bastu är ett perfekt sätt att mjuka upp leder och värma kroppen efter en aktiv dag utomhus.

Tältplats

Under sommarsäsongen finns möjlighet att slå upp ditt tält på STF Fjällhornet Resort. Som tältande gäst har tillgång till storstugan med kök och toaletter samt dusch och bastuanläggningen.

Parkering med laddstolpar för elbilar

Parkering med laddstolpar för elbilar och motorvärmare finns ca 500 meter från STF Fjällhornet Resort. Vintertid kan ni få hjälp att transportera ert bagage med snöskoter fram till er stuga. (till senast kl 19.00. Kontakta alltid stugvärden innan och bestäm tid.

Under sommarmånaderna finns kärror att låna för transport av bagage.

Att hyra

Sänglinne, handdukar, skidpulkor, mountainbikes och snöskor finns att hyra, kontakta stugvärden.

Badplats

Ett stenkast från stugorna hittar du den lilla badviken i bäcken. Något för den som vill bada i friskt och klart fjällvatten.

Fjällvandring

Det utgår flera vandringsleder från stugorna. Allt från lite kortare till längre heldagsturer. Ta del av STF:s tips på hur du packar för en dagstur i fjällen.

Längdspår

Vid STF Fjällhornet Resort åker du direkt ut i det Blå Spåret som är 4 km långt och pistas regelbundet. Från anläggningen finns även ett anslutningsspår till Torkilstötens Gula- och Orangea Spår (4,6 respektive 2,4 km långt)

Läs mer om aktiviteter och utflyktsmål i våra omgivningar

Bokningsvillkor

Klicka här för att komma till STF Fjällhornets Resorts allmänna bokningsvillkor (PDF).

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


You are now subscribed