Fantastik naturupplevelse, vandring, god mat och många skratt. Så sammanfattar jag min tjejhelg på STF Fjällhornet Resort i Ljungdalen.

Tidigt på morgonen torsdagen den 17 september styrde vi kosan mot Ljungdalen och STF Fjällhornet Resort från Vällingby i Stockholm. Jag och mina tre väninnor såg verkligen fram emot några mysiga dagar i Fjällen. Ingen visste egentligen vart vi skulle och vi körde med google maps som vägvisare hela vägen.

Vi stannade till i Ljusdal på vägen upp och handlade mat och vin. Lunchen åt vi på Restaurang Hembygdsgården  strax utanför Ljusdal. Ett mysigt ställe som verkade populärt för vi var inte ensamma.

Några timmar senare anlände vi i Ljungdalen och det var så fantastiskt vackert! Träden och marken skiftade allsköns färger, rött, orange, gult och grönt. Vi stannade bilen flera gånger för att bara njuta av naturen, fjällen och färgerna!

Väl framme packade vi upp och lagade en god middag. Stugan var mysig och vi lottade om rumsindelningen.

När vi satt och åt frukost på fredagsmorgonen knackade det på dörren och Eva, STF Fjällhornets platschef, kom förbi och sa "hej" och tog en kopp kaffe med oss. Hon tipsade oss om att vandra till Silverfallet, en relativt enkel vandring på ca 3 km t/r. Sagt och gjort vi tog bilen mot Silverfallet och fick en fantastiskt upplevelse. Ingen av oss var van att vandra men det var så härligt. Ännu mer vackra färger, nyspångade leder och ett fantastiskt vattenfall.

På lördag morgon studsade vi upp klockan 06:00 allihopa för att äta tidig frukost, fixa matsäck och bege oss mot Helags. Vi tog bilen till Torkilstötens Skidbacke och startade vandringen med 700 meter brant uppförsbacke i småregn och blåst. Väl uppe hittade vi snabbt vandringsleden och började gå mot Helags.

Vi hann uppleva både sol och regn, vi såg massor av renar och fick hoppa på stenar för att komma över små vattendrag. Men vilken fantastisk naturupplevelse. Nästan fyra timmar senare var vi framme på Helags Fjällstation och vi åt en god lunch bestående av gulaschsoppa och bröd. En av tjejerna tog en våffla och den var verkligen gigantisk. Nöjda och torra begav vi oss ut igen för att gå tillbaka.

Vandringen tillbaka gick i solsken och vi mötte många glada vandrare som hälsade glatt på oss. Halvvägs mot Ljungdalen satte vi oss i lä och intog vår matsäck i solskenet.

Vilken underbar dag vi fick! Alla fyra somnade gott på kvällen... vilket passade bra eftersom vi åkte tillbaka hem på söndagen.

Jag kan verkligen rekommendera en helg på STF Fjällhornet Resort med vänner. Ingen av oss fyra hade någon större vana att vandra men det gick jättebra.

Lederna är bra skyltade och det finns hur mycket som helst att se, naturen är vidunderlig och september månad är perfekt. Inga mygg eller andra insekter, hög luft och otroligt vacker natur.

Maria Larsson
Personalstiftelsen PostNord Plus