Vi behöver alla ta tills oss det här med att ha ”obråttom”, att bara ta det lite lugnt ibland. Men visst, jag måste erkänna, att det var bråttom när jag skulle ta en promenad för att upptäcka min närmiljö runt STF Fjällhornet Resort. Att gå snabbt är nämligen min specialitet och jag hade bråttom att komma fram innan regnet. Skynda innan det var lunchdags.

Men så fort jag gått över bron till Nyvallen, sett mig omkring, grönskan, blommorna, fina gamla hus och en gångvänlig grusväg, ja då rann brådskan liksom av mig.
 
En harunge sprang över vägen. Jag stannade upp och hörde mig själv prata barnspråk med harungen som sedan länge sprungit och gömt sig. Jag vandrar vidare upp till bommen där vägen är stängd för biltrafik. Viker av till vänster in på stigen. Ser skirt gröna granskott, hör fågelkvitter och känner den mjuka stigen under skorna.
 
Efter 300 meter ser jag vattenfallet. Ljungan brusar och skummar. Jag slår mig ner och bara blundar, lyssnar och njuter. Vattenfall är lockande och lite skrämmande. Kanske är det kraften i vattnet eller är det bara känslan av att vara lite rädd att ramla i. Det är i alla fall en fantastiskt rogivande plats, ljuvligt att bara sitta ner och träna på att ha ”obråttom”.
 
Vattnet, bruset och regndropparna på mitt ansikte, det här kallar jag livskvalitet. Allt det här finns i min närmiljö.

Vattenfallet brusar

Fallet i Ljungan ligger endast 1,9 km från STF Fjällhornet Resort. En trevlig utflykt för hela familjen.

Eva Åslund
Platschef Fjällhornet Resort