Följ med vår guide på en historisk vandring till de gamla gruvhålen i Vargtjärnsstöten på *Vandringens dag 12 september. Efter vandringen och en lättare klättring upp till gruvorna tar vi en välbehövlig paus, vilar våra ben och njuter av den medhavda matsäcken. Den härliga utsikten över fjällmassiv och Ljungandalen ingår i vandringen. Väl tillbaka på STF Fjällhornet Resort finns en After Walk förberedd för er.

Vandringen startar klockan 10:00 utanför storstugan och är ca 3,2 km lång. Vi beräknar att vara tillbaka till anläggningen ca klockan 15:00.

Pris: 50 kronor/deltagare och då ingår After Walk.

Anmäl er till STF Fjällhornet Resort 070-668 32 82 eller till [email protected]
Boende: Stugor finns att hyra om ni vill stanna en längre eller kortare period i anslutning till Vandringens dag.

Vägbeskrivning: Kör från Ljungdalen mot Kläppen. Efter ca 7 km svänger du höger ner till Kläppvallen. Parkera din bil vid STF Fjällhornet Resorts parkering och promenera 500 meter fram till anläggningen.

Alla som deltar erhåller ett fint diplom.

* Vandringens dag
Vandringens dag är en dag skapad av STF för att få hela Sverige att komma ut och vandra. Dagen infaller alltid den andra lördagen i september. Under vandringens dag ordnas flera gemensamma aktiviteter runt om i landet, men du kan också välja att vandra på egen hand.