Eva Åslund är ny platschef på STF Fjällhornet Resort. ”Jag är fylld av energi inför mitt jobb och jag längtar till de första gästerna kommer”, säger hon.

Fjällhornet Resort är en av Personalstiftelsen PostNord Plus två semesteranläggningar och ligger i Ljungdalsfjällen i Härjedalen. Här finns nio stugor där både PostNord–anställda/-seniorer, STF-medlemmar och andra gäster kan hyra logi för avkopplande turer i de natursköna omgivningarna. Eva Åslund är nybliven platschef för anläggningen och bubblar av entusiasm för det nya jobbet.

– Jag är glad att jag har fått den här möjligheten. Det är så härligt att vara ute på fjället och jag kan sitta här och lyssna på riporna som springer på skaren. Det är inte alla som har de så fint på sin arbetsplats, säger hon.

Eva Kristiansson, Vd för Personalstiftelsen PostNord Plus, är mycket nöjd med rekryteringen.

– Jag är väldigt nöjd med att vi har anställt en ny platschef som både känner området och har en bred erfarenhet från turistnäringen. Vi kommer att fortsätta att utveckla STF Fjällhornet Resort tillsammans och Evas positiva energi kommer att bli ett lyft i vårt arbete. Jag är övertygad om att våra gäster också kommer att uppskatta hennes engagemang när de besöker anläggningen, säger hon.

Pendlade tolv mil till jobbet
Eva Åslund arbetade tidigare som mäklarassistent i Funäsdalen och pendlade sex mil enkel väg från hemmet i Storsjö. Resan till jobbet gick via en väg på fjället.

– Man måste alltid ha koll, eftersom det hände att vägen blåste igen på vintern. Jag kände efter tolv år som långpendlare att jag ville arbeta närmare hemmaplan. Så råkade jag av en händelse se annonsen för det här jobbet hos Arbetsförmedlingen och jag kände direkt att det kunde passa mig, berättar hon.

Trots att Eva Åslund bor i närområdet hade hon bara varit på  Fjällhornet Resort två gånger tidigare.

– Jag visste att det låg väldigt fint och att det var en liten och välskött anläggning. Jag brinner verkligen för att STF Fjällhornet Resort ska bli mer känt. Jag hoppas kunna ha öppet hus och locka hit byborna i närområdet så de får se vilken pärla som finns här, säger hon.

Viktigt med service
Eva Åslund har tidigare arbetat inom turistnäringen, bland annat på turistinformationen i Ljungdalen. Service till gästerna är något som ligger henne varmt om hjärtat.

– Det är jätteviktigt för att gästerna ska trivas och återvända. Jag har massor med idéer för aktiviteter, alltifrån skidlopp och korvgrillning för barn, till att baka tunnbröd, ha yogahelger eller retreat. Det ligger i tiden med att ha det lite enklare, söka stillhet, minska den digitala stressen och STF Fjällhornet Resort är perfekt för det. Här kan man verkligen logga ut och koppla av.

Det nya jobbet innebär också en hel del utmaningar. Som stugvärd är det Evas uppdrag att hämta och lämna gästerna, se till att det finns ved och annan utrustning på plats, samt kontrollera att allt fungerar i stugorna.

– Och så har jag gjort skidspår. Det var en utmaning för jag körde fast med skotern. Nu har jag lärt mig att alltid ha med en spade för att kunna gräva loss skotern, skrattar hon. Det har också blivit mycket snöskottning i år, säger hon.

Längtar efter gästerna
STF Fjällhornet Resort öppnar i mitten av februari och Eva Åslund ser fram emot gästernas ankomst.

– Jag är så peppad! Jag har städat och gått runt här och varit alldeles nyförälskad i mitt jobb. Nu vill jag bara att gästerna ska komma så jag kan få bjuda dem på kaffe, prata med dem och höra vad de vill göra. Många av dem är ju stammisar och känner närområdet väldigt bra. Det ska bli roligt att möta dem, säger hon.

Bland hennes egna favoritupplevelser är att åka skidor mot Helags.

– Det är en mäktig upplevelse, man kommer ut på fjället direkt från vår anläggning. Det är tolv kilometer till Helags och fint att ta sig dit. Många stannar till och äter gott på fjällstationen eller passar på att göra en topptur. Men vi har många andra utflykter runt anläggningen som jag ser fram emot att upptäcka och visa för våra gäster.
För dem som funderar på att fjällvandra för första gången, är STF Fjällhornet Resort en bra plats att starta på.

– Hit kommer man för det gemytliga, det är lätt att komma ut på fjället från anläggningen och här bor man bekvämt i våra stugor. Det är enkelt att bara vara och njuta av naturen här. Det tycker jag att man ska prova, säger Eva Åslund.

 

Om STF Fjällhornet Resort

Fjällhornet Resort drivs sedan 1984 av Personalstiftelsen PostNord Plus och anslöt sig till Svenska Turistföreningen (STF) via ett franchiseavtal i maj 2017. Anläggningen STF Fjällhornet Resort ligger nära Helagsmassivet i Ljungdalsfjällen. Här finns orörd natur precis runt stugknuten – en idealisk utgångspunkt för vandring på sommaren och skidåkning på vintern. Här äger Personalstiftelsen PostNord Plus 9 fjällstugor.