Same procedure as every year

Solveig och Bosse Löfgren kan man verkligen kalla stammisar. De firar nyår på STF Fjällhornet Resort varje år! Så har de gjort de senaste 10 åren och de njuter i fulla drag av lugnet och vidderna.

Tidigare – när barnen var små - åkte de upp vid sportlov eller påsk. Nu är det hunden som gäller och han gillar STF Fjällhornet Resort för här är det inte en massa smällare som låter dagarna i ända kring nyår. Fyrverkerierna kanske pågår någon halvtimme sen råder tystnaden igen.

Allra första gången på STF Fjällhornet Resort var sommaren 1981, men då åkte de hem efter några dagar för det var så lerigt – vilket berodde på att stugorna då var nybyggda och gräset inte hade hunnit växa till sig. Sedan dess har de nästan alltid åkt upp på vintern.

Solveig och Bosse stannar ofta hela 14 dagar och dagarna fylls med skidåkning och promenader med hunden. Det gäller att vara ute i tid på morgonen för det är bara ljust mellan ca kl. 9 och 15 så här års. Sen blir det en skön bastu och så god mat förstås.

Ibland går skidturen upp på fjällen, till Ljungris eller ner till byn Ljungdalen som ligger sju kilometer från STF Fjällhornet Resort. Det går också bra att ta en skotertur med stugvärden till Helags fjällstation och därifrån kan man sen glida hem de 12 kilometrarna på skidor.