STF Fjällhornet Resort temaveckor

STF Fjällhornet Resort erbjuder varje år olika temaveckor, med bl.a fågelskådning och vandring. Här kan du läsa lite om upplevelserna under fågelskådar- resp. vandringsveckan 2014.

Fågelskådarveckan:
Veckan har bjudit på en del fina upplevelser, önskemål om att se lavskrikor gjorde att vi besökte Dalsjön väster om Storsjö. Efter en fikastund i en solig tallbacke dök den upp mitt i bland oss, helt orädd poserade den och tittade på oss med sina kluriga ögon. Jag tog fram en överbliven macka som jag bjöd på och det tog inte många sekunder förrän den snappade åt sig brödbitar direkt ur handen, succé!

På nästa plats har jag tidigare under året sett hökuggla ett flertal gånger, vi hinner bara kliva ur bilen och vips så sitter den där i en grantopp med sin barska uppsyn. Deltagarna ät givetvis supernöjda. Andra arter som vi sett är kungsörn, svärta, svarthakedopping 4 par, storlom, smålom och mycket mer. Nästa anhalt blir Flatruet.

Vandringsveckan:
Årets vandringar har bjudit på lite olika njutbara upplevelser, främst det vackra vädret och naturen men också samvaron med trevliga människor. Det är otroligt givade att i lugn och ro ströva runt och se på vyerna mot fjällen eller krypa ner i mossan och undersöka olika växter, blommor, lavar och allt annat intressant man kan hitta om man verkligen tittar efter.

Vi har i år vandrat över Stortuvan och till Kesusjön, och en tur till toppen av Vargtjärnstöten förbi dom gamla gruvhålen som finns i sluttningen.

Kent Moén
Stugvärd och guide på Fjällhornet Resort