Möt vår Stugvärd

När du kommer till STF Fjällhornet Resort möter du Kent som är platschef och stugvärd på anläggningen. Det är han som ser till att er packning kommer fram från parkeringen till stugan på vintern. Man parkerar nämligen en bit ifrån stugorna och går ca 500 meter fram till stugområdet. På vintern möter Kent med sin skoter och skotersläde. Sommar och höst finns det vagnar tillgängliga som ni kan transportera ert bagage i mellan parkering och stugan själva.

Kent är född och uppvuxen i Storsjö, en by som du passerar för att komma till Ljungdalen. Några av hans intressen är fågelskådning, jakt och fiske. På sommaren arrangerar Kent olika temaveckor, såsom fågelskådarvecka, "prova på-vandring" och vandring med toppbestigning av Helags. Har du några frågor under din vistelse så är det bara att fråga Kent. De vanligaste frågorna som han brukar få är om vädret och om hur blött det är i markerna.

Om man frågar Kent vilken period som är bäst att besöka STF Fjällhornet Resort får du svaret "Alla perioder har sin tjusning beroende på vad man är ute efter". Så är det nog. Sommaren med dofterna från fjällväxterna och ljuden från fåglarna och bäckarnas brus. Hösten med den klara krispiga luften och dess sprakande färgfyrverkeri. Jul- och nyårsgästerna som njuter av att fira en vit jul där barnen kan prova julklappsskidorna på juldagsmorgon. I februari kommer sportlovsfirarna – både barn och vuxna som längtat efter dagar i skidspår, snölek och stugmys. Vårvintern när man kan börja klä av sig och åka skidor i bara underställströjan. Gräva en snögrop, lägga ut sittunderlaget, blunda och rikta ansiktet mot solen. Då är livet gott! När kommer du?